Izvēlies kategoriju
Izvēlies kategoriju

Kategorijas

Filtrēt
Your Cart

Naži dēlīši

Profesionālie naži un griešanas dēļi – efektivitāte, higiēna un drošība katrā virtuves solī

Profesionālajā virtuvē kvalitatīvi griešanas instrumenti nav tikai palīgrīki – tie ir efektīva darba pamatā. Pareizi izvēlēti naži un griešanas dēļi ļauj sasniegt augstu darba kvalitāti, ievērot higiēnas prasības un paaugstināt darbinieku drošību, vienlaikus nodrošinot arī pārtikas drošību saskaņā ar HACCP standartiem.


Nažu veidi un to izmantošanas specifika

BHS sortimentā ir dažāda tipa naži gan profesionāliem šefpavāriem, gan ikdienas ēdināšanas darbiniekiem. Katra veida nazim ir sava loma:

  • Šefpavāra nazis (Chef’s knife): daudzpusīgs, ideāli piemērots dažādiem pārtikas produktiem – dārzeņiem, gaļai, zaļumiem.

  • Izfilēšanas nazis (Filleting knife): plāns un elastīgs, paredzēts precīzai zivju un gaļas izgriešanai.

  • Santoku un universālie naži: piemēroti gan ātrai dārzeņu griešanai, gan vieglai gaļas sagriešanai.

  • Maizes un konditorejas naži: ar zobainu asmeni kraukšķīgu produktu, piemēram, maizes un kūku, sagriešanai bez sabrukuma.

  • Cīrtnīši un smagie gaļas naži: stipri, paredzēti kaulu un biezu sastāvdaļu apstrādei.

  • Dārzeņu naži (Paring knives): mazi, ērti un viegli vadāmi augļu un dārzeņu apstrādei.


Griešanas dēļi un HACCP standarts

Griešanas dēļi ir būtiski pārtikas nekontaminēšanai. HACCP sistēma paredz krāsu kodējumu, kas ļauj organizēt darba vidi tā, lai samazinātu krusteniskās kontaminācijas risku:

  • Zaļš – dārzeņiem un augļiem

  • Zils – zivīm un jūras produktiem

  • Dzeltens – putnu gaļai

  • Sarkans – sarkanajai gaļai

  • Balts – piena produktiem un sieram

  • Brūns – maizei, gataviem izstrādājumiem

Katrs dēlis tiek ražots no pārtikai droša materiāla, kas iztur ikdienas slodzi un mitruma iedarbību, kā arī viegli kopjams, izmantojot sanitāros līdzekļus.


Asināšana, kopšana un glabāšana

  • Naži jāsaglabā asi, lai samazinātu spēka pielietojumu un pasargātu rokas no traumu riska.

  • Asināšanai ieteicams izmantot asināšanas stieni ikdienā un akmeni regulārai precīzai asināšanai.

  • Nažus nedrīkst mazgāt trauku mašīnā – tas bojā asmeni un rokturus. Rekomendēta mazgāšana ar rokām un tūlītēja nosusināšana.

  • Nažus vēlams glabāt magnētiskajos turētājosprofesionālās nažu kastēs vai koka blokos – tas pagarina kalpošanas laiku un pasargā asmeni.

  • Griešanas dēļi regulāri jādezinficē, jāglabā vertikāli un sausā vietā, lai novērstu baktēriju vairošanos.


Šefpavāra pieredze un ieteikumi

“Naža kvalitāte ir tieši saistīta ar ēdiena kvalitāti. Truls vai nepiemērots nazis palēnina darbu un bojā produktus. Iesaku katram pavāram ieguldīt vismaz trijos pamata nažos un vienā labā dēlī, kas paredzēts tieši viņa produktiem,” dalās profesionāls šefpavārs no sadarbības restorāna.


BHS – profesionāls aprīkojums, uz kuru var paļauties

Mēs piedāvājam tikai pārbaudītus, uzticamus produktus, kuriem pieejamas arī rezerves daļas, asināšanas serviss un konsultācijas par piemērotākajiem instrumentiem jūsu vajadzībām. Neatkarīgi no tā, vai aprīkojat viesnīcas virtuvi, izglītības iestādi vai restorānu – ar BHS profesionālajiem nažiem un griešanas dēļiem Jūsu darbs kļūs precīzāks, drošāks un higiēniskāks.

Artikula Numurs: 690552
• Vienā reizē var dezinficēt 30 olas vai 17 nažus, kuru garums ir 320 mm un augstums 40 mm• apstaroš..
Ir pieejams
299,00€
ar PVN: 299,00€
Artikula Numurs: WSAV-STER16UV
Nerūsējošā tērauda konstrukcija. Noņemams caurspīdīgs organiskā stikla nažu turētājs, kas padara tīr..
Ir pieejams
431,00€
ar PVN: 431,00€
Rāda no 1 līdz 2 kopā 2 (Kopā lapu - 1)
Filtrēt