Jūsu pirkumu grozs ir tukšs!
Profesionālajā virtuvē kvalitatīvi griešanas instrumenti nav tikai palīgrīki – tie ir efektīva darba pamatā. Pareizi izvēlēti naži un griešanas dēļi ļauj sasniegt augstu darba kvalitāti, ievērot higiēnas prasības un paaugstināt darbinieku drošību, vienlaikus nodrošinot arī pārtikas drošību saskaņā ar HACCP standartiem.
BHS sortimentā ir dažāda tipa naži gan profesionāliem šefpavāriem, gan ikdienas ēdināšanas darbiniekiem. Katra veida nazim ir sava loma:
Šefpavāra nazis (Chef’s knife): daudzpusīgs, ideāli piemērots dažādiem pārtikas produktiem – dārzeņiem, gaļai, zaļumiem.
Izfilēšanas nazis (Filleting knife): plāns un elastīgs, paredzēts precīzai zivju un gaļas izgriešanai.
Santoku un universālie naži: piemēroti gan ātrai dārzeņu griešanai, gan vieglai gaļas sagriešanai.
Maizes un konditorejas naži: ar zobainu asmeni kraukšķīgu produktu, piemēram, maizes un kūku, sagriešanai bez sabrukuma.
Cīrtnīši un smagie gaļas naži: stipri, paredzēti kaulu un biezu sastāvdaļu apstrādei.
Dārzeņu naži (Paring knives): mazi, ērti un viegli vadāmi augļu un dārzeņu apstrādei.
Griešanas dēļi ir būtiski pārtikas nekontaminēšanai. HACCP sistēma paredz krāsu kodējumu, kas ļauj organizēt darba vidi tā, lai samazinātu krusteniskās kontaminācijas risku:
Zaļš – dārzeņiem un augļiem
Zils – zivīm un jūras produktiem
Dzeltens – putnu gaļai
Sarkans – sarkanajai gaļai
Balts – piena produktiem un sieram
Brūns – maizei, gataviem izstrādājumiem
Katrs dēlis tiek ražots no pārtikai droša materiāla, kas iztur ikdienas slodzi un mitruma iedarbību, kā arī viegli kopjams, izmantojot sanitāros līdzekļus.
Naži jāsaglabā asi, lai samazinātu spēka pielietojumu un pasargātu rokas no traumu riska.
Asināšanai ieteicams izmantot asināšanas stieni ikdienā un akmeni regulārai precīzai asināšanai.
Nažus nedrīkst mazgāt trauku mašīnā – tas bojā asmeni un rokturus. Rekomendēta mazgāšana ar rokām un tūlītēja nosusināšana.
Nažus vēlams glabāt magnētiskajos turētājos, profesionālās nažu kastēs vai koka blokos – tas pagarina kalpošanas laiku un pasargā asmeni.
Griešanas dēļi regulāri jādezinficē, jāglabā vertikāli un sausā vietā, lai novērstu baktēriju vairošanos.
“Naža kvalitāte ir tieši saistīta ar ēdiena kvalitāti. Truls vai nepiemērots nazis palēnina darbu un bojā produktus. Iesaku katram pavāram ieguldīt vismaz trijos pamata nažos un vienā labā dēlī, kas paredzēts tieši viņa produktiem,” dalās profesionāls šefpavārs no sadarbības restorāna.
Mēs piedāvājam tikai pārbaudītus, uzticamus produktus, kuriem pieejamas arī rezerves daļas, asināšanas serviss un konsultācijas par piemērotākajiem instrumentiem jūsu vajadzībām. Neatkarīgi no tā, vai aprīkojat viesnīcas virtuvi, izglītības iestādi vai restorānu – ar BHS profesionālajiem nažiem un griešanas dēļiem Jūsu darbs kļūs precīzāks, drošāks un higiēniskāks.